Dezvoltare organizationala

 

Orice organizatie are o identitate proprie, un stil, o atmosfera sau CULTURA specifica. Aceasta influenteaza si potenteaza toate aspectele organizatiei. Poate sprijini comunicarea, luarea deciziilor, adaptarea la schimbarile pietei sau poate sabota aceste procese.

O selectie facuta profesionist poate furniza, de exemplu, cel mai bun candidat pentru un post. Influenta culturii organizationale, a "modului de viata" al membrilor acesteia il poate transforma insa rapid intr-un angajat tipic, ceea ce nu este intotdeauna concordant cu viziunea liderului sau cu nevoile reale ale firmei.

Cunoasterea starii actuale a organizatiei se poate obiectiva prin observatii, chestionare, studii, experimente.

Procesele de schimbare culturala, de dezvoltare a organizatiei spre a fi mai eficienta sunt procese dificile care presupun cunostinte din domeniul psihologiei si strategii specifice. Reusita depinde de colaborarea intre consultant si echipa manageriala in stabilirea obiectivului (a modelului optim), a design-ului schimbarii (directie, strategii) si punerea efectiva in practica a acesteia.

Obiectivul final al oricarui proces de dezvoltare organizationala il reprezinta, in opinia noastra, dezvoltarea prin sine - identificarea resurselor interne, maximizarea punctelor forte si minimizarea impactului aspectelor negative, intr-un cuvant, AUTOdezvoltare.

Monday the 21st. autodezvoltare.ro - Cabinet de psihologie organizationala Ploiesti, Prahova
Copyright 2012

©

Design by 888Poker